Noi detalii despre accidentul mortal produs de Monica Odagiu. Avocatul Cuculis: „Poliția încă nu i-a suspendat permisul”

de: Denisa Dudescu
10 04. 2023

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, luni, pentru Playtech.ro despre accidentul produs, duminică, de actrița Monica Odagiu și despre pedeapsa pe care ar putea să o primească. Avocatul a spus că până acum actriței nu i-a fost suspendat permisul de conducere de către poliție.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în dosarul în care este implicată actrița Monica Odagiu.Au fost ridicate imaginile surprinse de pe camerele de supraveghere din zonă cu momentul accidentului mortal pentru a fi analizate, iar mașina actriței urmează să fie expertizată de specialiști. Anchetatorii trebuie să stabilească cu viteză mergea actrița și dacă aceasta a respectat regulile de circulație. 

„Din câte am înțeles eu nu i-a fost suspendat permisul de conducere, lucru care e puțin atipic. Asta înseamnă că polițiștii au stabilit că, să să spunem așa, nu ar fi încălcat nicio regulă de circulație. Codul rutier arată foarte clar că în cazul unui accident de circulație soldat cu victimă, permisul de conducere se suspendă în condițiile în care a fost încălcată o normă rutieră”, a declarat Adrian Cuculis pentru Playtech.ro.

 

Ce riscă Monica Odagiu, după accidentul mortal

În prezent în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Avocatul a subliniat că într-o astfel de situație, încadrarea juridică se poate schimba complet dacă se dovedește că Monica Odagiu conducea cu o viteză mai mare decât prevede legea.

„Având în vedere că în prezent este un dosar in rem trebuie să așteptăm și rezultatele la sânge pentru că deși avem niște rezultate preliminare care arată că este negativă la consumul de droguri și consumul de alcool, trebuie să avem rezultatele finale pentru că există și fals pozitive și fals negative. Se va face o expertiză care o să arate în cele din urmă modalitatea în care s-a produs accidentul, se ridică imaginile de pe camerele de supraveghere, se iau declarații martorilor, se analizează inclusiv urmele de frânare. După ce vom avea acea expertiză care să ne spună dacă ea a avut posibilitatea, de exemplu să evite în cele din urmă accidentul, o să mergem și pe ipoteza că ea o să scape de dosar și foarte important aici, dacă ea scapă de dosar va avea posibilitatea să se întoarcă împotriva victimei, respectiv a familiei victimei ”, a mai explicat avocatul pentru Playtech.ro.

Accidentul mortal, filmat de camere

Accidentul mortal a avut loc duminică, în jurul orei 16:00 pe strada Știrbei Vodă, în dreptul stației STB Luterană. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se observă maşina condusă de Monica Odagiu care venea dinspre Calea Victoriei spre Știrbei Vodă, moment în care pietonul se ridică de pe banca aflată în apropierea stației STB și se îndreaptă spre trecerea de pietoni, însă se prăbușește și este lovit de mașina actriței.

În imagini se observă cum actrița virează brusc pe contrasens pentru a-l evita pe bărbat, însă spațiul de manevră a fost extrem de mic, mai ales că din față veneau și alte mașini.

În urma impactului victima în vârstă de 35 de ani a murit. Imaginile au intrat deja în posesia anchetatorilor care instrumentează cazul și vor fi coroborate și cu declarațiile date de actriță dar și de familia victimei.

Monica Odagiu, primul mesaj după ce a lovit mortal un bărbat

Actrița Monica Odagiu a transmis un mesaj, în noaptea de duminică spre luni, în care a oferit primele explicații în urma accidentului mortal.

„Astăzi am trăit o experiență tragică, fiind pusă într-o situație in care efectiv nu am mai avut ce să fac decât să privesc neputincioasă cum se stinge un om în fața mea, deși am incercat să evit acest tragic eveniment” a transmis actrița, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, actrița le-a cerut oamenilor timp pentru a putea trece peste șocul accidentului. Actrița transmite că are nevoie de liniște și înțelegere, iar oamenii legii se vor ocupa de stabilirea circumstanțelor în care a avut loc accidentul.